Målet för L&S Gruppens resor: Bodrum.

Vill du följa med L&S till Turkiets vackraste halvö – Bodrum?

Nu har du chansen att få följa med på en oförglömlig resa till Turkiets halvö Bodrum med L&S Assistans oavsett om du är kund hos oss eller inte. Det kommer att bli en familjär resa fylld med sol, bad, god mat och äventyr där resesällskapet kommer att vara en grupp på 6 – 10 personer.

bedros_o_far.jpg
En av delägarna, Bedros Sakayan,
med hans far, Püzant Sakayan

Resmålet Turgutreis är inte bara en pittoresk vacker stad fylld med kultur och tradition och omgiven med sandstränder, det är också Bedros Sakayans, en av delägarna, andra hem efter Umeå. Så Bedros kommer att ge oss en unik lokal guidning och hjälp med sin lokalkännedom och sitt modersmål turkiska.

Vi ordnar resan tillsammans med Resia Umeå som har många års erfarenheter av att ordna liknande resor. Där vår medarbetare Anna Nyberg, som under många år ordnat resor för grupper med funktionshinder, kommer att vara din kontakt, fram till och under resan.

Våra resor till Bodrum 2013 och 2014 blev en succé. Våren 2015 bär det av igen. Mer detaljerad information om resan läggs ut så snart allt är klart.

Det är vår ambition att alltid erbjuda två resor, vår och höst, varje år där alla är välkomna att delta oavsett vilket assistansbolag man anlitar. På våra äventyr är alla välkomna!

Om Turgutreis

Turgutreis ligger på västra delen av Bodrumhalvön. Halvön består av många vikar där Turgutreis är den näst största. Här får man en semester bland vitkalkade hus och vänlig atmosfär. Bodrums arkitektur och stadsbild skiljer sig från det man annars ofta ser i Turkiet och den pittoreska miljön gör att kultur och tradition ständigt gör sig påmind. Bland de trånga gatorna i centrum trängs souvenirbutiker och guldsmedsbutiker med mysiga caféer och trevliga restauranger.

meteor_beach.jpg
Meteor Beach i Bodrum

Utbudet av utflykter och aktiviteter är stort i Turgutreis och det finns något för alla. Flera stränder finns runt om Turgutreis och vid centrumkärnan ligger de stora utflyktsbåtarna som gör dagsturer runt halvön. Ett stenkast från centrum ligger också Turgutreis marina varifrån det dagligen går resor till flera grekiska öar – Kos ligger endast 10 minuters båttur från Turgutreis. Marinan i sig är en upplevelse och väl värd ett besök. Från någon av de serveringarna känns Egeiska havets salta doft i näsan medan man blickar ut över de magnifika båtarna i marinan. Klicka här för att se en karta över vart Turgutreis ligger i Turkiet, samt hur de grekiska öarna ligger i förhållande till Turgutreis.

tomatplanta.jpgTurgutreis och Bodrum är en del av Turkiet som måste upplevas. Här finns lugnet, pulsen och glädjen. Vid Turgutreis välbesökta småbåtshamn ligger en lummig park med små kaféer. På gatorna däromkring hittar du både internationella restauranger, genuina "locantas" med turkisk husmanskost och många småbutiker där man kan titta på mode, skor, väskor, smycken, orientmattor och souvenirer som tvättsvampar eller närproducerad honung. Varje lördag hålls en marknad där du kan handla frukt, kryddor, kläder, smycken och mycket annat.

bodrum_vy_vik2.jpg
Vy över Bodrum centrum

Våra resor anordnas i samarbete med:

resia.jpg

Snart åker L&S till Bodrum igen!
Klicka på nedanstående länkar för att se bilder och berättelser från hösten 2013.

Vill du följa med?

Anmäl ditt intresse till någon utav våra kontakpersoner:

Anna Nyberg
L&S Assistans
Tel: 090-12 88 00
Mob: 072-0506552
anna.nyberg@lsassistans.se

Susanne Renkonen
Resia
Tel: 090-71 23 06
susanne.renkonen@resia.se