Personlig assistans - 
Livskvalitet på dina villkor

Välkommen till L&S Assistans. Vi är ett företag som valt att satsa på att leverera personlig assistans med hög kvalitet och vi lägger stor vikt vid att din personliga assistans ska vara särskilt anpassad efter dig och ditt liv.

Vi ser personalen som den viktigaste investeringen och vi är måna om att de trivs, att de kan utvecklas och framförallt är vi måna om att de stannar så länge som möjligt hos sin brukare. L&S är ansluten till KFO vilket gör att personalen har trygga anställningsavtal. Vi ser också till att satsa på utbildningar så att personalen kan utveckla sin kompetens. För oss är det viktigt med kontinuitet och därför ser vi till att ha regelbundna personalmöten och medarbetarsamtal.

Vi ger dig full insyn i hur dina assistanspengar används genom att vi gemensamt tar fram en budget och uppdaterar dig regelbundet med en ekonomisk rapport.

Tillsammans tar vi fram en plan för din personliga assistans där vi går igenom vad som är viktigt för dig, hur du vill att din den ska utformas, vad du har för behov och särskilda önskemål.
Med vår långa erfarenhet inom personlig assistans kommer vi att hjälpa dig med förslag på hur du kan förbättra din livskvalitet med hjälp av din personliga assistans.

 

 

Vi skräddarsyr din personliga assistans

Här är några exempel på hur olika behov och önskemål kan se ut:

  • Du vill bedriva din personliga assistans i egen regi och enbart anlita vårt lönekontor.
  • Ni är föräldrar som idag assisterat era egna barn utan utomstående personliga assistenter.
  • Ni är föräldrar som vill ha hjälp med att skapa en bra assistans för ert barn med engagerade och kompetenta assistenter som ser till barnets bästa.
  • Du vill samordna din egna personliga assistans, du vill vara delaktig och själv organisera din personliga assistans, men utan att bedriva egen verksamhet.
  • Du vill ha hjälp med att samordna hela din personliga assistans och då hjälper vi dig med allt från administration till organisering av din personliga assistans såsom anställning av assistenter, schemaläggning, vikarietillsättning, fortbildning av personal, personalmöten och lönesamtal.
  • Du är i behov av personlig assistans på ditt modersmål och då hjälper vi dig med att organisera en personlig assistans med assistenter som behärskar ditt språk och som har goda kunskaper om din bakgrund och kultur. 

I samtliga fall lämnar vi full insyn i hur dina pengar förvaltas.


Anna-Karn_Karlsson.jpg

Anna-Karin, L&S Assistans kontaktperson i Gällivare, här på väg till möte med NHR

En familjär relation

Vår personliga assistans sker i en familjär atmosfär där alla i ditt team lär känna dig och du lär känna oss. Vårt engagemang för din livskvalitet sträcker sig ända från din/dina assistenter till företagets ledningsgrupp. Precis som i en vanlig familj har vi alla olika roller men vi brinner för samma mål - att ge dig de allra bästa förutsättningarna att leva ditt liv såsom du önskar. Läs mer om hur vi arbetar.

Den familjära atmosfären genomsyrar även våra assistenters arbetssätt. I en familj passar alla in, där är alla trygga, samtidigt som alla familjemedlemmar har stor respekt för varandra.

Trygghet, delaktighet och engagemang är nyckelord i vår syn på personlig assistans precis som tillit, integritet och respekt. Det är lika viktigt att du ska känna dig trygg med att låta oss förflytta dig till din säng, som att du och din assistent har roligt när ni klappar händerna i takt till en konsert samtidigt som du också ska känna dig trygg i att be oss lämna dig ifred när du känner för det.

Läs mer om varför du ska välja L&S Assistans för att sköta din personliga assistans.

karta_med_punkter_liten_20170831.jpg

Umeå Halmstad

Här finns vi

L&S Assistans har verksamhet i hela Sverige, från Kiruna i norr till Göteborg i söder. L&S har sitt huvudkontor i Umeå, men har även kontor i Halmstad. Klicka på respektive orange prick på kartan ovan för att komma till de olika kontorens sidor.

Kontakta oss

L&S Assistans 090-12 88 00

info@lsgruppen.se

ekonomi@lsgruppen.se

loner@lsgruppen.se

 

Vet du vem du söker? Se våra medarbetare här:

Medarbetare