Kvinna håller kärleksfullt om pojke i rullstol medan båda tittar glatt in i kameran.

Assistans på ditt modersmål - vi kan utföra assistans på 60 olika språk

Grundförutsättningen för en väl fungerande personlig assistans är bra kommunikation och förståelse. Därför är det en självklarhet att du ska kunna få din personliga assistans utförd av assistenter som talar ditt modermål. Inte nog med att de ska kunna tala ditt språk, de ska även ha förståelse och kunskap om din kultur och dina värderingar. Därför erbjuder vi på L&S Assistans personlig assistans på ditt modersmål och assistenter som har förståelse och respekt för din kulturella bakgrund - vi förstår dig!

Modersmål, språk, kultur och religion ses alltid ur ett mångkulturellt perspektiv av oss. Oavsett etnisk tillhörighet, sexuell läggning eller funktionshinder ska alla känna sig lika behandlade. Detta garanteras inte minst av att ägarfamiljernas nationella, språkliga och kulturella bakgrunder.

Du bestämmer

För att du ska få den/de mest lämpliga assistenterna för dina behov och din bakgrund så anställer vi på din inrådan assistenter med den rätta språkkunskapen utifrån dina önskemål. Om du däremot hellre vill att någon i din närhet ska jobba som din personliga assistent, då denne kan tillgodose dina behov av personlig assistans, så kan vi även anställa denna person, t.ex. en familjemedlem eller en vän. Då blir vår främsta roll arbetsgivaransvaret för denne person. Vår roll i din personliga assistans är det du som bestämmer. Läs mer om vård av anhörig.

Vill du veta mer?

Om du inte vill kontakta oss direkt så kan du prata med någon i den förening eller samhörighet som du eventuellt tillhör. Vi har knutit kontakter och samarbeten med flera olika religiösa och etniska föreningar som känner till både oss och vår verksamhet väl.

Other languages

Read more about L&S Gruppen in your own language here.